veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf een uitvaartkist uitkiezen terwijl er een uitvaartondernemer is/komt?
Jazeker, u bepaalt altijd zelf welke uitvaartkist u wilt èn waar u deze wenst te kopen.
Iedereen heeft in Nederland die vrijheid!

De uitvaartondernemer zal de overige zaken gewoon voor u regelen. U hoeft zich absoluut niet bezwaard te voelen. Sterker nog; wij zullen de uitvaartkist, indien u dat wenst, gewoon afleveren bij de uitvaartondernemer. Dit doen wij meerdere keren per week en elke uitvaartondernemer staat gewoon voor ons klaar.

Zijn de kosten van de uitvaartkist te declareren bij de verzekeraar waar ik een uitvaartverzekering heb afgesloten?
Indien er sprake is van een zogenaamde kapitaal- of geldpolis dan is declareren over het algemeen mogelijk. Wanneer sprake is van een zogenaamde in natura polis, adviseren wij u eerst de polis goed door te nemen of de verzekeraar te bellen, voordat u een bepaalde uitvaartkist kiest.

Wanneer kan de uitvaartkist geleverd worden?
Alle uitvaartkisten zijn uit voorraad leverbaar en worden, zonder meerprijs, binnen 24 uur in geheel Nederland bezorgd. Wij bezorgen tegen meerprijs ook op de Waddeneilanden, België en Duitsland.

Uiteraard kunnen wij de uitvaartkist ook eerder of later leveren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw uitvaartondernemer. U kunt tevens de uitvaartkist kosteloos laten opslaan in ons depot en laten bezorgen wanneer dat noodzakelijk is.

Hoe wordt de uitvaartkist bezorgd?
In alle discretie wordt de uitvaartkist bezorgd op de door u gewenste locatie. Wij werken samen met een bezorger die met een neutrale zwarte bestelauto de uitvaartkist aflevert.

Welke afmeting moet de uitvaartkist hebben?
Let goed op de breedte van de schouders en op de lengte van de overledene, zodat u de juiste uitvaartkist bestelt.

Moet de overledene direct in een uitvaartkist gelegd worden?
Nee, dat hoeft niet. Er kunnen wel uitzonderingen zijn, wanneer de fysieke situatie van de overledene dit vraagt. Uw uitvaartondernemer kan u hierover adviseren.

Hoe verloopt de communicatie?
Deze verloopt via Persoonlijke uitvaartkist of een uitvaartondernemer, zowel hij of zij heeft alle informatie die voor u van belang is.