Uitvaartkist verzekering

Uitvaartkist uitkiezen: hier let u op
Het kiezen van een mooie uitvaartkist is geen simpele opgave. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. Verder is het goed om te weten dat de kosten van een grafkist worden vergoed door de uitvaartverzekering.

Maar let op: de mate van vergoeding en keuzevrijheid kunnen echter wel verschillen, afhankelijk van het soort uitvaartpolis.Daarover vertellen we u graag meer.

Wel keuzevrijheid
Een kapitaalverzekering keert na overlijden van de verzekerde een vooraf afgesproken geldbedrag uit aan de nabestaanden. Deze som geld mag volledig vrij worden besteed. Dat betekent dat de nabestaanden volledig vrij zijn in de keuze voor een uitvaartkist en het budget.

Ook een zogenaamde sommenverzekering biedt vrije keuze voor een kist. Het verschil is dat de uitvaartverzekeraar geen geld uitkeert, maar de factuur direct betaald aan de leverancier van de kist.

Geen keuzevrijheid
Bij een natura uitvaartverzekering is de vergoeding van de kist vooraf bepaald. Dat betekent dat er een maximum budget is vastgesteld. Daarnaast is het assortiment afhankelijk van de leverancier waar de uitvaartverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Je kunt dus niet zelf iedere kist kiezen. Kortom, een naturaverzekering biedt vrijwel geen keuzevrijheid.

Vrij te besteden bedrag
Verzekerden die op dit moment een naturaverzekering hebben, maar wel keuzevrijheid willen, kunnen hierover contact opnemen met de uitvaartverzekeraar. Het is vaak mogelijk om een vrij te besteden bedrag mee te verzekeren.

Bron: Uitvaartverzekering.nl

Geplaatst in Uncategorized.